کروناویروس «جدید» چیست؟
کرونا ویروس جدید (CoV) نوعی جدید از ویروس است.
بیماری ایجاد شده با ویروس کرونا که به آن بیماری کرونا ۲۰۱۹ (COVID-19) میگویند، اولین بار در ووهان چین شناسایی شد. CO مخفف کرونا، VI مخفف ویروس و D به معنی بیماری (در انگلیسی). قبلاً به این بیماری «کروناویروس جدید ۲۰۱۹» یا «nCoV-2019» میگفتند.
ویروس COVID-19 ویروس جدیدی بوده و به خانواده ویروسهایی همچون سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگیهای معمولی مرتبط است.
علائم ویروس جدید چیست؟
در خصوص علائم کرونا این ویدئو را حتما ببینید.
راه های پیشگیری چیست؟
- دستهایتان را مرتب با آب و صابون یا ژل ضدعفونی الکلدار بشویید.
- به هنگام عطسه یا سرفه جلوی دهان خود را با دستمال یا آرنج خم شدهتان بگیرید، و دستمال را داخل سطح دربسته بیاندازید.
- از تماس نزدیک با کسانی که سرما خوردهاند یا علائمی شبیه آنفولانزا دارند اجتناب کنید. حداقل فاصله یک متر با این افراد را رعایت کنید.
- دهان، چشم و بینی خود را لمس نکنید.
- از دست دادن جدا خودداری کنید و راه خلاقانه دیگری جایگزین آن کنید.
- اگر خودتان یا کودکتان تب دارید، سرفه میکنید یا احساس میکنید مشکل تنفس دارید حتماً به دکتر مراجعه کنید و سعی کنید که از حضور در اماکن عمومی (محل کار، مدارس وسایل نقلیه عمومی) خودداری کنید، تا از سرایت به دیگران جلوگیری شود.
- چنانچه علائم تنفسی (سرفه یا عطسه) دارید، برای محافظت از دیگران استفاده از ماسک پزشکی توصیه میشود. اگر هیچگونه علائمی ندارید، نیازی به استفاده از ماسک نیست.
- درصورت استفاده از ماسک، برای اطمینان از اثربخشی آن و جلوگیری از افزایش خطر انتقال ویروس، باید از آن درست استفاده کرده و پس از استعمال نیز درست دفع نمود. این ویدئو را ببینید.
آیا باید نگران این ویروس باشم؟
اگر در منطقه با شیوع بالا نیستید، یا اگر از یکی از آن مناطق سفر نکرده اید یا با کسی که علائم بیماری را داشته ارتباط نزدیک نداشته اید، شانس ابتلا به کرونا برای شما در حال حاضر کم است. با این حال ، قابل درک است که ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید. این ایده خوبی است که آخرین به روز رسانیها را دنبال کنید تا بتوانید واکنش مناسبی به این بیماری نشان دهید.
اگر در منطقه ای با خطر بالای شیوع COVID-19 هستید، باید خطر ابتلا به عفونت را جدی بگیرید. توصیه های صادر شده توسط مقامات بهداشت ملی و محلی را دنبال کنید. اگرچه برای اکثر افراد COVID-19 فقط بیماری خفیف ایجاد می کند، اما برای بعضی از افراد مشکلات جدی ایجاد کرده و به ندرت، این بیماری می تواند کشنده باشد. افراد مسن و افراد با بیماریهایی از قبیل (ناراحتی های تنفسی، فشار خون بالا ، مشکلات قلبی یا دیابت) آسیب پذیرتر به نظر می رسند.
اگر مریض شدیم چه اقداماتی انجام دهیم ؟
- COVID-19 ممکن است همراه با تب ، سرفه یا مشکل در تنفس باشد.
- علائم تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض عفونت دیده می شود.
- اگر در طی 14 روز گذشته در کشور شیوع عفونت COVID-19 بوده اید (در این جدول ببینید) ، یا اگر با شخص مبتلا به COVID-19 در تماس تنگاتنگی بوده اید ، در صورت بیمار بودن با پزشک خود تماس بگیرید.
- مهم این است که ابتدا با پزشک تماس بگیرید و مراجعه حضوری نداشته باشید زیرا می توانید دیگران را نیز آلوده کنید.
- در خارج از ساعات کاری ب اورژانس یا تلفن اضطراری در منطقه خود تماس بگیرید.(عکس زیر)
آخرین به روز رسانی ها و توصیه های عمومی را از مراجع زیر بررسی کنید:
- SUNDHEDSTYRELSEN DENMARK
- World Health Organisaton
- Statement of Centers for Disease Control and Prevention
- آمار لحظه ای ویروس کرونا در جهان
مراجع: وب سایت یونیسف، سازمان بهداشت جهانی و سایت بی بی سی فارسی
عضویت در کانال تلگرام ایرانوردیک صفحه فیس بوک ایرانوردیک