Karakter 10

5.JPG

Karakter 10

Alle danskerne kan få SU, hvis man er fyldt 18 år og er under uddannelse. Det er en god mulighed for de unge, synes jeg. I det land, hvor jeg kommer fra, kan man ikke få den uddannelse man vil, hvis man ikke har penge nok. Der er måske kun 5% af alle eleverne, der får SU. 15% af eleverne får uddannelse gratis, men de andre skal betale for det.  Når man vælger uddannelse i Ukraine, tænker man først på prisen og kun bagefter på sine interesser. Danskere har mulighed for at vælge, og de kan få en rigtig god uddannelse. Jeg tror ikke, de forstår, hvor heldige de er.

Jeg er delvis enig i mening , at økonomisk støtte gør de unge dovne og uambitiøse. Tanken var, at eleverne  ikke skulle tænke på penge og kun koncentrere sig i  studier. Men nogle gange sker det, at eleverne slappe af og vil ikke tænke på sine lektioner. Det er måske vil måske være bedre, hvis karaktererne vil påvirke SU. Fx de elever, der har høje karakterer, får højere SU end de andre.  Og de der har dårlige karakterer, som 02, får ikke SU. På denne måde tror jeg vil eleverne have mere incitament til at lære sig bedre. Der findes også mening , at unge skal ikke  være nødt til at arbejde, mens de studerer. Jeg er også enig i dette. Man skal arbejde når man er på arbejde og lære sig når man studere. Det er umuligt at være både en god studerende og en god medarbejder på samme tid, synes jeg.

Der er mange fordele ved at staten giver økonomisk støtte til alle unge under uddannelse. F.eks. kan de unge være uafhængige af sine forældre og vælge den uddannelse de har lyst til. Desuden skal de ikke gå på arbejde mens de studerer. Så har de tid nok for  at bruge tid kun på studier.

Det kan dog også være en ulempe. De unge har ikke nok motivation og de bliver dovne.

Alt i alt kan man sige, at der er flere fordele end ulemper ved at få Statens Uddannelsesstøtte. Systemet dog hele tiden skal  udvikles og gøres bedre.