Karakter 12

Der er en masse af idrætsgrene og jeg har kun erfaring med en lille del af dem. Jeg spillede fodbold og basketball da jeg var barn og senere begyndte jeg at løbe. Jeg løber stadigvæk og deltager regelmæssigt i forskellige løbe-arrangementer op til halvmaraton. I denne sommer skal jeg gennemføre min første triatlon.

Al den sport, som jeg har dyrket, omfatter jo ikke som ekstremsport. Og jeg kan sige at jeg har trænet meget. Derfor kan jeg godt forestille mig, at ekstremsport skaber afhængighed af træning. Før man kan dyrke en fysisk ekstremt krævende sport, skal man jo træne meget. Man kan ikke stå op fra sengen og sige: ”i dag løber jeg en maraton” uden at have trænet at løbe i nogle måneder. Og det gælder ikke kun for udholdenhedssport som at løbe maraton men også for andre ekstreme sportsgren. Derudover er udfordringen med træning at det koster meget tid. Så kan det godt være, at der ikke bliver meget tid til familien. Det kan derfor skabe problemer i samlivet med partneren og børn. På den anden side afhænger det jo af ens situation og det kan godt være, at partneren understøtter ens sportslige ambitioner.

Spørgsmålet om én, som dyrker fysisk ekstremt krævende sport, er en attraktiv medarbejder for en virksomhed kan ikke besvares med “ja” eller “nej”. Først skulle man tænke på, hvilken slags arbejde det handler om. Er det et job, hvor man står på samlebånd, eller et job, som kræver kreativitet, koncentration og evne til at sætte sig igennem? Folk, der dyrker fysisk ekstremt krævende sport, er ofte meget ambitiøse og ivrige. Disse egenskaber bliver muligvis overført til jobbet, især hvis det er også krævende og interessant. Almindeligvis er sportslige mennesker også mere harmoniske og derfor attraktive for de fleste virksomheder.

Naturligvis kan det også være, at ekstremsport går ud over jobbet. Eller man bliver såret og kan ikke fortsætte sit arbejde. Disse ulemper skal virksomheden regne med når spørgsmålet om ens attraktivitet kommer op.

Alt i alt synes jeg at der er lige så mange ulemper som fordele. Jeg synes at nogen, som dyrker sport under normale forhold, er altid en mere attraktive kandidat.

Karakter 12

Siden jeg flyttede til Danmark, begyndte jeg at dyrke mere motion. Tidligere havde jeg dyrket sport i nogle bestemte perioder af mit liv. Imidlertid har jeg aldrig være vild med sport. Jeg dyrker motion kun, fordi det er sundt. Dermed er jeg slet ikke interesseret i ekstremsport.

At dyrke sport på så højt niveau har selvfølgeligt fordele og ulemper. Jeg tror, at man får mentalt overskud, og man udfordrer desuden sig selv. Og naturligvis giver det en god fysisk form. Til gengæld går det ud over familien, og man risikerer, at kroppen bliver betydelig overbelastet. Derfor synes jeg, selvom sport er sundt, er det sundere at dyrke motion på en mindre voldsom måde.

Der findes også folk, der mener, at dyrke ekstremsport derudover kan hjælpe med at få en stilling eller et job. Men det er jeg ikke så sikker på. Dem, der fx kan gennemføre et maratonløb eller en ironman, viser at de har disciplin og at er ordensmennesker, da de skal træne ofte og i lang tid. Desuden viser de, at de kan håndtere og lide udfordringer, og at de er gode til at engagere sig og være fokuserede  på et mål.

På den anden side er de sandsynligvis bedre til at konkurrere end at samarbejde i et hold.  Og dette kunne være en ulempe, da danskerne er meget glade for at samarbejde. Derudover har de kun lidt overskud til familien og jobbet, og derfor kunne de føle sig meget pressede, hvis der opstår problemer. Til sidst risikerer de at blive for trætte pga. træning, så måske er de nogle dage for trætte til at arbejde ordentligt.

Kort sagt mener jeg, at folk, der dyrker ekstremsport, ikke nødvendigvis er attraktive som medarbejdere for en virksomhed.

Karakter 10

12

Karakter 7

34