با تشکر از خانوم عطیه بابت نگارش و مدیریت این بخش از سایت ایرانوردیک

بسته به مقطع تحصیلی مورد نظر شرایط اپلای کردن برای اقامت دانمارک متفاوت است. اطلاعات کامل در این لینک در سایت اداره مهاجرت دانمارک قابل مشاهده است.

تمام اطلاعات مربوط به اقامت تحصیلی برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس در این لینک در سایت اداره مهاجرت و تمام اطلاعات مربوط به اقامت تحصیلی برای مقطع دکتری در این لینک قرار دارد.

ویزای تحصیلی، از کجا شروع کنیم

اولین قدم جستجو برای رشته مورد نظرتون در دانشگاه های دانمارک می باشد. برای این کار میتوانید به وبسایت هر دانشگاه مراجعه کنید و در بخش برنامه های کارشناسی و کارشناسی ارشد هردانشگاه، رشته مورد نظرتون را پیدا کنید. در مرحله بعد شرایط  مربوط به رشته مورد نظرتون رو بررسی کنید تا ببینید برای پذیرش به چه مدارکی و نمره ایلتسی نیازمند هستین و حتی ددلاین مربوط به اون رشته و دانشگاه برای شما چه زمانی میباشد. به این نکته هم توجه داشته باشین که ددلاین برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا به خاطر مسایل مربوط به ویزا عمدتا چندماه زودتر است. مدارک مورد نیاز هم معمولا بسته به رشته متفاوت است اما نکته قابل توجه اینکه دانشگاه های دانمارک به مر تبط بودن لیسانس و فوق لیسانس خیلی اهمیت می دهند و عمدتا شما باید واحد های مشخصی رو گذرونده باشید. برای واحدهای گذرانده هم باید شرح درس و چگونگی تبدیل واحد دانشگاه های ایران به دانمارک رو ضمیمه کنید. حتی بهتر است معادل سازی نمرات ایران با دانمارک را هم ضمیمه کنید.

لیست دانشگاه ها

  1. Aarhus University
  2. Roskilde University (RUC)
  3. University of Copenhagen (UCPH)
  4. University of Southern Denmark (SDU)
  5. Technical University of Denmark (DTU)
  6. The Danish National School of Performing Arts
  7. Design School Kolding
  8. Aarhus School of Architecture
  9. Funen Art Academy
  10. The Royal Academy of Music – Aarhus/Aalborg
  11. The Royal Danish Academy of Music
  12. National Film School of Denmark
  13. Danish National Academy of Music
  14. Rhythmic Music Conservatory (RMC)
  15. University College of Northern Denmark (UCN)
  16. University College South Denmark
  17. UCL University College
  18. University College Copenhagen
  19. University College Absalon
  20. VIA University College
  21. Svendborg International Maritime Academy (SIMAC)
  22. Aarhus school of Maritime and Technical Engineering
  23. Maritime Training and Education Centre (MARTEC)
  24. International Business Academy (IBA)
  25. Dania Academy
  26. Zealand – Academy of Technologies and Business
  27. Business Academy Aarhus
  28. Royal Danish Academy – Architecture, Design and Conservation
  29. Danish School of Media and Journalism (DMJX)
  30. Business Academy SouthWest
  31. Copenhagen Business Academy
  32. KEA – Copenhagen School of Design and Technology

 

ساختار تحصیلی دانشگاهی در دانمارک

معمولا در دانمارک طول دوره لیسانس سه سال و مستر دو و دکتری سه سال است. در برخی دانشگاه ها می توانید دوره دکتری فشرده را انتخاب کنید که بعد از گذراندن یکسال مستر وارد دوره دکتری شوید که اسکیم ۴+۱ نام دارد.

 

 

دوره های لیسانس : سه نوع دوره لیسانس در دانمارک وجود دارد

  1. Professional bachelor (Professionshøjskoler)

مدرک لیسانس حرفه‌ای، شما را برای ورود به یک حرفه خاص واجد شرایط می‌کند. این مدرک پس از سه تا چهار و نیم سال تحصیل اخذ می‌شود. تدریس در این رشته‌ها بر مبنای تحقیقات صورت می‌گیرد و به دانشجویان پایه علمی گسترده و دانش تخصصی را ارائه می‌دهد. علاوه بر حضور در کلاس‌های درس، دانشجویان در سمینارها، پروژه‌های کاری و فعالیت‌های گروهی شرکت می‌کنند. پایه نظری همچنین به صورت عملی از طریق کارآموزی‌ها به کار گذاشته می‌شود. این مؤسسات ارتباطات قوی با کسب و کارها و دانشگاه‌ها، و همچنین مؤسسات تحقیقاتی دیگر در منطقه خود دارند. با انتخاب از بین مجموعه بزرگی از رشته‌ها، از جمله مهندسی، مدیریت فناوری اطلاعات، پرستاری، سلامت و تغذیه، آموزش معلم، روزنامه‌نگاری و آموزش اجتماعی، کالج‌های دانشگاهی فرصت منحصربه‌فردی برای شرکت در برنامه‌های آموزشی متمرکز بر حرفه را ارائه می‌دهند. بیشتر برنامه‌ها امکان ورود به تحصیلات تکمیلی در سطح فوق لیسانس را فراهم می‌کنند.

  1. University bachelor degree

مدرک لیسانس دانشگاهی پس از تکمیل برنامه تحصیلی سه ساله در مقطع کارشناسی ارائه می‌شود که به طور عمومی در یک یا دو حوزه‌ی تخصصی انجام می‌شود. در انتهای برنامه، شما موظف به ارائه پروژه نهایی هستید. این برنامه شما را واجد شرایط می‌کند تا وارد بازار کار شوید یا در تحصیلات تکمیلی ادامه دهید.

  1. AP

معمولا یک دوره دو ساله است و در اکادمی کسب و کار ارایه می شود.

دوره فوق لیسانس: این دوره شامل دو سال و متشکل از درس های اختیاری، اجباری و پایان نامه می باشد. بعد از این دوره شما می توانید وارد بازار کار شوید یا مقطع دکتری را ادامه دهید. دروس این دوره معمولا سمیناریا لکچر و حل تمرین است. تایتل مستر در دانمارک کند هست که مخفف کاندیدیت است. هزینه فوق لیسانس با توجه به رشته و دانشگاه بین ۷۵ تا ۱۲۰ هزار کرون می باشد. چون تحصیل در دانمارک برای دانمارکی ها و اعضای اتحادیه اروپا مجانی و حتی بهشون پول هم می دن معمولا فاند یا کمک هزینه خاصی دانشگاه ها فراهم نمی کنند اما شما اجازه کار پاره وقت دارین.

 دوره دکتری :دردانمارک مثل بیشتر کشورهای اروپایی مقطع دکتری مثل کارکردن است و حتی دوره دکتری جزو سالهای شما برای دریافت اقامت دایم حساب می شود برخلاف دوره لیسانس و فوق لیسانس. شما در این دوره حقوق دریافت می کنید و معمولا توسط دولت یا شرکت های تجاری فاند می شود.

 نکته: بر اساس تجربه شانس گرفتن ویزا برای مقاطع فوق لیسانس و دکتری بالاتر است

مدارک لازم

1 – مدارک رسمی  و مرتبط و ترجمه شده مقطع تحصیلی گذشته مثلا مدارک لیسانس برای فوق لیسانس.

2 – مدارک زبان که معمولا در سطح ایلتس ۶.۵ هست که البته بازهم باتوجه به رشته و دانشگاه ممکن است متفاوت باشد.

3 – Course description توضیحات مربوط به واحد های پیش نیاز هر رشته

4 – گاهی برخی از دانشگاه ها مدارک زیر را هم درخواست می کنند که خودتون می تونید تهیه کنید و لینک مربوط به نمونه هم در زیر امده.

Sample university system

sample self-assessment

5 – اکثر دانشگاه ها هم اپلیکیشن فی حدود۷۵۰ کرون دارند که شامل حال شهروندان غیر اتحادیه اروپا می شود.

اپلای کردن برای دانشگاه هم مانند تمامی کارهای دیگه در دانمارک به صورت انلاین میباشد. پرتال مربوط را در زیر می توانید پیدا کنید که مربوط به اکثر دانشگاه هاست، برخی از دانشگاه ها ممکن است پرتال خودشان را داشته باشند یا از طریق ایمیل. کلا دانشگاه ها از طریق ایمیل خیلی پاسخگو هستند و می توانید سوال هاتون را بپرسید.

application portal

بیمه وهزینه زندگی دانشجویی

 بیمه سلامت و درمان در دانمارک رایگان است و سیستم سلامت دانمارک، تمام دانشجویانی که بیش از سه ماه در دانمارک تحصیل می کنند را شامل میشه، همسر و فرزندان شما هم تحت پوشش این بیمه خواهند بود. شما به محض ثبت نام، سی پی آر و کارت زرد دریافت می کنید. اسم و ادرس شما و دکتر خانوادگیتان بر روی کارت زرد نوشته شده. این پوشش تنها شامل برخی موارد مثل دندانپزشکی ، فیزیوتراپی نمی شود ولی بچه ها خدمات دندانپزشکی رایگان خواهند داشت. شما همچنین می توانید بیمه تکمیلی یا انواع بیمه های دیگه رو مثل ماشین یا تصادف یا دوچرخه با هزینه خودتون بگیرید.

هزینه های زندگی باتوجه به شهری که برای زندگی انتخاب میکنید و تعداد نفرات متفاوت است. برای جزئیات بیشتر توضیحات عالی این لینک رو ببینید.

بعد از پذیرش

پروسه دریافت ویزا-ویزای همراهان؛

  در دانمارک دانشگاهی که پذیرش گرفتین برای ویزای شما اقدام می کند. در ابتدا دانشگاه فرمی را پر می کند و بعد شما قسمت دوم را پر میکنید. شما می توانید هم زمان برای خانوادتون که شامل همسر و فرزندانتون میشود از طریق ویزای همراه اقدام کنید. جهت اپلای برای ویزا، خودتون و خانوادتون باید تمکن مالی نشان دهید که میزانش هرسال تغییر می کند. بعداز دریافت نامه درخواست ویزا از دانشگاه و دریافت کد، شما باید بعد از ساختن پرونده و پرداخت فی قسمت دوم را پر کنید و وقت انگشت نگاری بگیرید معمولا دو هفته بعد از سابمیت برای انگشت نگاری وقت دارید. معمولا تمام لینکهای مورد نیاز در نامه دانشگاه میباشد.

قوانین و نکات ویزای دانشجویی

به عنوان شهروند غیر اتحادیه اروپا شما مجاز نیستید بیشتر از ۲۰ ساعت در هفته کار کنید.

ویزای شما به طور مشخص برای هموون رشته و دانشگاهی صادر میگردد که اپلای کردین و پذیرش گرفتین. و اگر بخواهید رشته  یا دانشگاه را عوض کنید باید دوباره درخواست ویزا بدهید.

پیدا کردن محل زندگی

به طورکلی در وبسایت های هر دانشگاهی اطلاعات لازم برای پیدا کردن خانه در ان شهر را می تونید پیدا کنید و حتی امکاناتی که خود دانشگاه یا موسسات مرتبط برای دانشجویان فراهم می کنه و عمدتا این امکانات هم برای متاهلین و مجردین وجود دار. گروه های مختلفی در فیسبوک هست که می تونید از دانشگاه بپرسید. علاوه بر امکاناتی که دانشگاه فراهم می کنه شما می تونید به بخش اجاره یا خرید خانه  مراجعه کنید.

ثبت سی پی آر و افتتاح حساب بانکی

تمامی مراحل مربوط به ثبت سی پی آر افتتاح حساب بانکی ثبت در مالیات و گرفتن کارت مالیات برای تمامی افراد خارجی که وارد دانمارک می شوند بدون در نظر گرفتن نوع ویزا یکسان است و شما می توانید ریز اطلاعات و مراحل را در اینجا ببینید. اما به طور خلاصه شما بعد از ورود ملزم به ثبت ادرس و دریافت سی پی آر میباشید تا بتوانید تحت پوشش سیستم خدمات درمانی قرار گرفته، حساب بانکی بازکنید و صندوق ایمیل الکترونیکی داشته باشید. در دانمارک تمامی مدارک و نامه های مربوط به بانک، شهرداری یا .دولت و سیری به ایباکس شما ارسال میگردد و بهتر است حتما نوتیفیکیشن ایباکس خود را فعال کنید همچنین شما باید یک حساب بانکی خود را به عنوان نم کونتو ثبت کنید

فرصت های کاری در زمان دانشجویی و اهمیت آنها

 کارپاره وقت در زمان دانشجویی در دانمارک اهمیت زیادی در پیدا کردن کار بعد از اتمام تحصیل دارد. کاردانشجویی باعث گسترش نت ورک و آشنایی بیشتر با محیط کارو فرهنگ کاری می شه. بهتر است کار مرتبط با رشته  تحصیلی باشد. همچنین می توانید در زمان دانشجویی و در حین کار رایگان عضو یونیون ها بشوید. یونیون ها در نوشتن سی وی و مصاحبه، مذاکره برای حقوق و غیره به شما کمک می کنند. کاردانشجویی معمولا خیلی فلکسیبل بوده و در زمان امتحان و غیره مشکلی بوجود نخواهد آورد. حقوق دانشجو معمولا بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ کرون ساعتی هست و دانشجویان غیراروپایی حداکثر هفته ای ۲۰ ساعت می توانند کار کنند. اینترنشیپ هم به نوعی فرصت کار دانشجویی میباشد که معمولا فول تایم بوده و برای ۶ ماه باید از دانشگاه مرخصی بگیرید که خیلی به نوع ویزا و شرایطش بستگی دارد. کار پاره وقت و بدون حقوق یا با حقوق کمتر و عموما فرصت خوبی برا یادگیری میباشد.

در بسیاری از رشته ها اینترنشیب هم جز واحد درسی حساب می شود. نوشتن تز فوق لیسانس همراه با یک شرکت می تواند فرصت خوبی برای پیدا کردن کار در اون شرکت برای شما فراهم کند. از وبسایت های زیر می توانید برای پیدا کردن کار دانشجویی استفاده کنید. هردانشگاهی هم پرتال کاریابی مخصوص به خودش و داره که پوزیشن های دکتری را هم در همان پرتابل اعلام می کند. همچنین پروژه هایی که شرکت های مختلف با همکاری دانشگاه برای دانشجویان لیسانس و فوق لیسانس تعریف میکنند..

https://graduateland.com

https://thehub.io

یونیون ها

یونیون ها برای دانشنجویان در دانمارک امکاناتی مثل مشاوره پیدا کردن کار، منتورینگ، بیمه بیکاری و کورس های اموزشی فراهم می کنند. همچنین در زمینه قرارداد، قوانین و مقررات کار بهتون کمک می کنند. در زیر لیست برخی یونیون ها امده و شما می توانید با توجه به رشته تحصیلی و شغلتون عضو این یونیونها بشوید.

کارو اقامت بعد از فارغ التحصیلی

در حال حاضر بعد از فارغ التحصیلی دانمارک به شما این اجازه را می دهد که تاسه سال در دانمارک بمانید و دنبال کار بگردید، اطلاعات بیشتر اینجا، و البته در طی این سه سال شما فقط اجازه کار ۲۰ ساعت در هفته را دارید و بعد از پیدا کردن کار باید برای اجازه کار به یکی از روشهای موجود اقدام کنید. برخی از سایتهای کاریابی از قرار زیر میباشند.

 

 

نت وورک وزبان دانمارکی

در دانمارک داشتن نت وورک یا به قول خودمون دوست و اشنا در پیدا کردن شغل بعد از فارق التحصیلی بسیار مهم است. شما می توانید در لینکدین با افرادی که شغل دلخواه شمارا دارند درخواست کانکشن بدین یا حتی ازشون در مورد شغلشون یا شرکتشون سوال کنید یا درخواست کافی میتینگ کنید، در این خصوص بخش لینکدین و درخواست کانکشن رو مطالعه کنید.

یادگیری زبان دانمارکی در دانمارک برای دانشجویان رایگان میباشد و بعد از ثبت نام سی پی آر میتنوانید برای شرکت در کلاسها درخواست ارسال کنید. در سالهای اخیر درصد کارهای انگلیسی زبان در دانمارک پیشرفت قابل توجهی داشته و تقریبا ممکنه اصلا پیش .نیاد که شما به زبان دانمارکی کار کنید اما نشان دادن اینکه در حال یادگیری زبان دانمارکی هستین می تونه تاثیر مثبتی در کاریابی داشته باشه

لیست موسساتی که به دانشجویان در پیدا کردن کار کمک می کنند.