با تشکر از خانوم ساناز بابت نوشتن این متن عالی درباره امتحان دنسک سه
1. باور کنید که می تونید، نمره ی بالایی بگیرید. از دوستان ایرانی کسایی بودن که حتی سه تا دوازده تو امتحان گرفتن، پس شما هم می تونین. فقط کافیه برنامه ریزی کنید و به توصیه های زیر  (حاصل تجربیات خودم و تعدادی از دوستانم که سینه به سینه!! به من منتقل شده) عمل کنید.
2. لیست موضاعات دنسک سه رو داشته باشید، و طبق اون برنامه ریزی کنید.
3. برای گرفتن حداقل نمره هفت در بخش درک مطلب، نکته مهم در بخش اول سرعت عمل و درک درست سواله. یه جزوه بیست- سی صفحه ای بهتون می دن و باید جواب یکسری سوال ریز رو تو فرصت محدودی پیدا کنید. جدیدا” بالای سوالات نوشته میشه که از کدوم صفحه باید جواب پیدا بشه، در غیر اینصورت باید از فهرست جزوه کمک بگیرین. حتما” سوال رو بفهمین و زیر کلمه کلیدی خط بکشین. مثلا” تو یه سوال ازتون می پرسه که چه نمره ای رو پزشک های خارجی باید در بخش درک مطلب بیارن. جواب میشه هفت! یه سوال دیگه می پرسه آیا لازمه پزشک های خارجی نمره خاصی رو تو امتحان برای درک مطلب بیارن. جواب میشه بله! و اگر شما بنویسین هفت یا بنویسید بله هفت، جوابتون غلط محسوب میشه. پس حتما” و حتما” سوال رو متوجه بشین و بدونین دارین دنبال چه جوابی می گردید. برای تند شدن تو خوندن، توصیه من خواندن روزنامه به صورت سرسری هست. مترواکسپرس(1) که رایگان همه جا می تونین پیدا کنین یا سوندس اویس (2)  برای اینکار بسیار مناسبند.
1.Metro Express
2.Søndagsavis
4. برای بخش دوم درک مطلب، باید بتونین مطالب روزنامه های سنگین تر رو متوجه بشین. غیر از نمونه سوالات سال های پیش. هر از چند گاهی از اینترنت(یا تو کتابخونه) مقاله های مرتبط با موضوعات دنسک سه رو از پولیتیکن(3)، کریستلی داوبلد(4) یا اینفورماشیون (5)، یولند پوستن(6) یا روزنامه های مشابه بخونید. هم دایره لغتتون قوی میشه. هم صبر و استقامتتون در خوندن مقالات طولانی و جدی. وهم! اعتماد به نفستون.
3.Politiken
4. Kristeligt dagblad
5.Information
6.Jylandposten
5. برای بخش سوم، باید جای های خالی رو توی یه متن پر کنید(با کلمه مناسب از بین یکسری گزینه) توصیه من، مرور چند بار سوالات قبلی ه به علاوه دو توصیه بالا. هر چقدر بیشتر مطلب به دانمارکی بخونین، کنار هم چیدن کلمات توی یک متن براتون راحت تر میشه. من قبل امتحان به درجه ای از عرفان!!! رسیده بودم، که بدون نگاه کردن به گزینه ها کلمه مناسب رو درست حدس می زدم.
6. برای گرفتن نمره هفت در بخش نوشتن، مهم ترین کار پیدا کردن یک نفره که نوشته ها تون رو اصلاح کنه. بعد باید لیست موضوعات دوره های قبل رو پیدا کنید. در مورد مطالبی که سر رشته ای ندارین، می تونین اول یه سرچی توی روزنامه های جدی ای که گفتم بکنید. ایده بگیرید و دایره لغتتون رو گسترش بدید و یه متن در حد دویست تا دویست و پنجاه کلمه بنویسید و بدید به یک نفر که اصلاحش کنه. من غیر از تکالیفی که تو مدرسه می گرفتم و معلم هامون تصحیح می کردن. حدود سی تا متن هم نوشتم و از یه دوست دانمارکی و معلم اف وی او (توصیه دوازدهم) کمک گرفتم . که متن هام رو با فاصله چند ساعت اصلاح می کردند. بعد از چند تا متن دستتون قوی میشه. استیل خودتون رو پیدا می کنین و می فهمین که مشکلات گرامری تون بیشتر تو کدوم قسمته.
7. نکته مهم دیگه تو قسمت نوشتن، اینه که سبک خودتون رو داشته باشید. از متن های دیگه کلمات سخت پیدا نکنین، تو دیکشنری دنبال لغت نباشید. به همه سوال های توی قسمت دوم جواب بدید. حاشیه نرین. زیاد ننویسین. ساده ولی کامل بحث کنین و پاراگراف آخر نتیجه گیری کنین. مثلا” موضوع میدن که برای یادگیری چه عواملی از نظر شما مهمه، تجربه خودتون از یه آموزش خوب رو بگید و محاسن و معایب امتحان گرفتت تو آموزش چیه. توی سه خط می نویسین از نظر من معلم خوب خیلی تاثیر داره تو یادگیری و همچنین خود آدم هم باید انگیزه داشته باشه و نهایتا”آدم با تجربه کردن چیزی یاد بگیره.  پاراگراف دوم من تو دوازده سالگی یه معلم شیمی خوب داشتم. خیلی خوب درس می داد و ما رو می برد آزمایشگاه و…من هم خیلی کتابهایی که معرفی می کرد رو می خوندم. پاراگراف سوم حسن امتحان اینه که آدم یه هدف پیدا می کنه که تو یه مدت همه موارد مهم مطالب یه درس رو یاد بگیره و هی دوره کنه. معایبش اینه که آدم استرس می گیره. بچه ها خودشون رو با هم مقایسه می کنن. نمره مهم میشه نه درک مطلب.(در این قسمت سعی کنید مثال بزنین و مطلب رو باز کنین ولی نه خیلی!! در حد همون دویست و پنجاه کلمه) پاراگراف آخر هم نتیجه گیری تو دو سه خط که در کل نظر من اینه. نباید تو این پارگراف مطلب جدید بنویسید. تمام مطالب قبلی رو یه مرور و نتیجه گیری می کنید.
8. نکته آخر تو بخش نوشتن، اینکه نوشته شما رو دو نفر تصحیح می کنن. یکی منتور و یکی معلم
خودتون و نظر هر دوشون مهمه. منتور رو که نمی شناسین. نظر معلمتون رو بپرسید. اگه توی کلاس بهتون نمره نمی ده بپرسید کجای کار ایراد داره. متن های همکلاسی هایی که نمره خوبی می گیرن بگیرین و ببینین چه نکاتی رو رعایت کردن که شما نکردین.
9. برای گرفتن ده در بخش صحبت کردن: موضوعی رو که بهتون می دن برای مونولوگ کاملا” مسلط باشید. یه متن بنویسید که بشه تو دو دقیقه گفتش. توی یوتیوب ویدیوهای مرتبط ببینین. با یه دوست دانمارکی چک کنین که گرامر و تلفظ همه کلماتتون درست باشه. اونقدر متن رو بگین که حفظتون بشه. ولی نباید مثل ماشین تند تند متن رو بگید. لحنتون عادی باشه. از مکث، لبخند و حرکات دست استفاده کنید. اگه عدد، تاریخ یا کلمه ای هست که ممکنه یادتون بره روی یه کاغذ کوچک بنویسین و با خودتون ببرین( قانونیه و مشکلی نداره) کل متن رو نمی تونین ببرین. به برگتون هم زل نزنین. 
10. برای قسمت توصیف تصویر و سوال و پرسش: یه دوست دانمارکی پیدا کنین و سوالات دوره های قبل رو مرور کنین. از دوستتون بخواین سوالات رو بخونه و شما سوالات را بشنوید( از رو برگه نبینید) تا قسمت شنیداریتون هم قوی بشه. از دوستتون بخواهید مشکلات گرامری و تلفظتون رو بگیره. معمولا” قبل امتحان موضوعات و سوالات لو می ره ولی با این وجود عده ای نمی تونن نمره ده رو بیارن. اگه می خواهید نمره ده یا دوازده رو بدون تردید و استرس بیارید، طی چند ماه با یک دانمارکی در مورد موضوعات دنسک سه حرف بزنید و سوالات رو کار کنید!
11. کتاب های زیر از طرف موسسه های زبان توصیه میشه. خوندنشون بسیار بسیار ضروریه، ممکنه سر کلاس نرسید همه موضوعات رو کار کنین، خودتون تو خونه بخونین:
Din dansker: این کتاب رو چند بار بخونین. برای آشنایی با فرهنگ دانمارکی ها و ایده گرفتن برای بخش نوشتن و گفتاری امتحان.
Danske stemmer و Ordet er frit: سوالای اول و وسط هر فصل رو با دوستتون کار کنین. متن ها بخونید. هم دایره لغتتون بالا میره و هم ایده برای نوشتن و گفتار پیدا می کنید.
Pærdansk: مخصوصا” قسمت کار و خانواده. ولی بخش های دیگه اش هم مهمه، مثلا” امتحان دنسک قبلی در قسمت گفتاری یکی از موضوعات حیوانات بود که تو این کتاب یه فصل در موردش هست.
12. کلاس های FVU هم برای تقویت نوشتن و درک مطلب مفیدند. مخصوصا” سطح چهارم. به معلمتون بگید می خواهید نمره بالا توی بخش نوشتن دنسک سه بگیرید. تمرین اضافه بخواهید و… اگه امتحانش رو هم بدهید و پاس بشین (با اینکه قانونش برداشته شده) سوپاپ اطمینانیه برای قبول کردن بخش نوشتاری با نمره چهار.(مواردی تو همین دوره اخیر هم قبول کردن) ولی در کل به درجه ای از عرفان برسید که به امید نمره اف وی او نباشید! خود من خیلی استفاده کردم از این کلاس ها ولی امتحانش رو ندادم.
با آروزی موفقیت همه شما